fbpx

OPSInsight csípőprotézis műtéti tervező

Az OPSInsight™ a Corin digitális ökoszisztémájának, a  CorinConnect™-nek a kulcstechnológiája, mely a csípőprotézis beültetésre szoruló betegek műtéti eredményeinek javítását tűzte ki célul.  

Az OPSInsight™ egy felhő alapú szoftver, mely a sebésznek lehetőséget nyújt a totál csípőprotézis beültetés személyre szabott műtét előtti tervéhez való hozzáféréshez és esetleges változtatás lehetőségére. Az interaktív tervező eszköz a Corin által kifejlesztett Optimized Positioning System (OPS™) legújabb fejlesztése, mely műtét előtti funkcionális képi adatok (Röntgen felvételek és CT) felhasználásával a sebésznek lehetőséget ad rendkívül pontosan megtervezni az implantátum pozicióját, figyelembe véve a beteg anatómiáját, spino-pelvikus mobilitását (az ágyéki gerinc gerinc és medence mozgásviszonyát) és funkcionális biomechanikáját. Az OPSInsight™ segítségével a sebész nem csak az OPS™ tervhez fér hozzá, hanem számos járulékos információhoz is, mint pl.: a spino-pelvikus analízis részletei, impingement (ütközés) analízis, implantátum-csont érintkezési felület csontsűrűség vizsgálata. Az adatokhoz való ilyen mértékű hozzáférés, mely minden egyes beteg esetén a csípőprotézis beültetés személyre szabottságát biztosítja, egyedülálló jelenleg a világon!

Az OPSInsight a dinamikus 3D analízist a csípőprotézis tervezésben egy új szintre helyezi. Az eljárás lehetővé teszi, hogy a sebész valós időben lássa a protézis komponensek méretének, orientációjának változtatása hogyan hat az implantátum elhelyezkedésére, a végtag hosszára, az offset-re és az az esetleges impingement-re (implantátum-implantátum, csont-csont, csont-implantátum).  

A világon egyedülálló OPSInsight™ az új „gold standard” a csípőprotézis beültetés tervezésében!