fbpx

A robot-asszisztált térdprotézis műtét előnyei

Biztonság és precizitás OMNIBotics eljárással

A térd az emberi test legbonyolultabb és legösszetettebb ízülete, amelynek ráadásul kiemelt szerepe van a mindennapi tevékenységek, mozgások során. Az ízületi porcfelszín kopása vagy károsodása komoly fájdalmat és mozgásbeszűkülést okoz a betegeknek, melyre sok esetben a térdprotézis beültetés nyújt megoldást. A legjobb műtéti eredmény érdekében alkalmazom az OMNIBotics robot-asszisztált eljárást, amelynek számos előnyét pácienseim is tapasztalják.

Technológiai fejlődés a térdízületi protetikában

A térdprotézis műtét az elmúlt évtizedekben óriási technikai és technológiai fejlődésen ment keresztül, melyek legfőbb célja a beültetéssel járó fájdalom csökkentése, a rehabilitáció felgyorsítása, a protézis élettartamának növelése, és a páciens elégedettségének fokozása volt. Saját tapasztalatom, hogy az új technológiák valóban elérik ezeket a célokat, így alkalmazásuk nagyban elősegíti a műtét sikerét és magasabb elégedettséget eredményez.

Robot-asszisztált műtéti eljárás

Az egyik legújabb, forradalmi fejlesztés a térdprotézis beültetés területén a robot technológia alkalmazása, ami maximális pontosságot és precizitást tesz lehetővé. Az általam – Magyarországon egyedüliként – alkalmazott OMNIBotics robot-asszisztált műtét az orvosi célú robot technológiában is egyedülálló eljárás. A fejlesztés ráadásul nem csak elméletben működik jól – az elmúlt egy év alatt közel 100 sikeres térdprotézis műtétet végeztem az OMNIBotics eljárással, a betegeim legnagyobb elégedettségével.

Az OMNIBotics technológia alkalmazása

Fontos kiemelni, hogy a robottechnológia alkalmazása nem helyettesíti az ortopéd sebész orvos felkészültségét és tapasztalatát, hanem a tervezés és kivitelezés pontosságát emeli új szintre. Továbbra is az orvos végzi a műtétet, a technológia pedig a segítségére van ebben.

Az OMNIBotics speciális rendszere három részből áll:

 1. az OMNI navigációs munkaállomásból,
 2. az OMNIBalance digitális szalagfeszesség mérő eszközből,
 3. és az OMNIBot robotból.

A navigációs munkállomás számítógépe vezérli, irányítja az eljárás folyamatát. Elemzi a térdízület mozgásait és az OMNIBalance adatait, megtervezi a protézis anatómiailag legmegfelelőbb helyét és helyzetét, valamint koordinálja az OMNIBot működését.

Az OMNIBalance a térdszalagok feszességét mérő digitális eszköz, ami a szalag-balansz precíz beállítását teszi lehetővé.

Az OMNIBot robot pedig a protézis pontosan megtervezett helyzetben történő beültetését biztosítja. Az eljárás további részleteiről a Robot-asszisztált (OMNIBotics) térdprotézis beültetést leíró oldalamon olvashat bővebben.

Az OMNIBotics robot-asszisztált eljárással végzett térdprotézis műtét előnyei:

 1. Az OMNIBotics speciális rendszere valós időben, saját maga méri fel a térd anatómiáját, így nem szükséges CT vagy MR felvétel készítése a műtéti tervezéshez.
 2. Objektív mérőeszköz áll rendelkezésre a térdszalagok feszességének optimalizálása céljából. Ennek használatával optimális szalag-balansz állítható be, így elkerülhetőek az egyenetlen szalagfeszesség okozta műtét utáni panaszok és kellemetlenségek.
 3. Teljes mértékben személyre szabott és maximális pontosságú terv készül a protézis beültetési helyzetéről, a térdszalag-feszesség figyelembevételével.
 4. A robot segítségével rendkívül precíz kivitelezés biztosított. A hibalehetőség gyakorlatilag technikailag is kizárt.
 5. A megfelelő mozgástengely helyreállításával az eredeti térdízület természetességéhez nagyon közel álló érzet érhető el.
 6. A műtét biztonságosabb, a beavatkozás alatt kisebb a vérvesztés, így csökkennek a kockázatok, valamint a műtét utáni heamatoma (vérömleny) kialakulásának valószínűsége.
 7. A műtét utáni időszakban kevesebb fájdalom tapasztalható, emellett gyorsabb felépülés és rövidebb kórházi tartózkodás várható.
 8. Statisztikák alapján az OMNIBotics robot-asszisztált eljárással operált betegek rendkívül magas arányban, 96%-ban elégedettek a térdprotézis műtét eredményével.
 9. A precíz és anatómiailag személyre szabott beültetés következtében a protézis várható élettartama hosszabb, valamint csökken a revízió szükségességének valószínűsége.

Összességében elmondható, hogy térdprotézis műtét esetén jelenleg az OMNIBotics robot-asszisztált eljárás biztosítja a betegek számára a legnagyobb elégedettséget és a legkevesebb rehabilitációs fájdalmat. Egy elhivatott és gyógyítás-orientált ortopéd sebész számára pedig ez a legfőbb előny.

Ön is térdfájdalomtól szenved? Esetleg térdprotézissel kapcsolatban szeretne konzultálni? Forduljon hozzám bizalommal és foglaljon időpontot rendelésemre az alábbi elérhetőségek egyikén!